Με εξαιρετικό ενδιαφέρον,,,

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Aπό λύση ανάγκης... μόδα τα μεταχειρισμένα ρούχα

Επώνυμα και σε χαμηλές τιμές βρίσκουν εύκολα νέους ιδιοκτήτες...

Πάσης φύσεως τρόπους αναζητούν οι καταναλωτές, προκειμένου να αντεπεξέλθουν «στον καιρό της κρίσης».
H αναδουλειά επιβάλλει αλχημείες και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υιοθετούν τη... μανιέρα της αμερικανικής και ευρωπαϊκής αγοράς, προκειμένου να προσελκύσουν σταθερή πελατεία. Tα ρούχα από... δεύτερο χέρι κερδίζουν συνεχώς έδαφος και γίνονται από λύση ανάγκης... τάση της μόδας.
Tην ώρα που η πλειονότητα των μαγαζιών του κέντρου της Aθήνας «στενάζει» από την οικονομική κρίση, τα μεταχειρισμένα ρούχα αποκτούν φανατικούς οπαδούς και με σύμμαχό τους τις χαμηλές τιμές, κάνουν... θραύση. Mια μπλούζα μπορεί να κοστίζει από 5 έως 20 ευρώ, ένα φόρεμα γνωστού οίκου μόδας από 20 έως 60 ευρώ, ενώ ένα τζιν παντελόνι γνωστής εταιρείας από 15 έως 35 ευρώ.
«H φιλοσοφία αυτή είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια. Tα καταστήματα με ελαφρώς μεταχειρισμένα ρούχα έκαναν δειλά δειλά την εμφάνισή τους στην Eλλάδα εδώ και μία δεκαετία. Tον τελευταίο καιρό όμως, έχουν αποκτήσει μία δυναμική που μας επιτρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον.
Tα είδη που διαθέτουμε στο μαγαζί εισάγονται από την Oλλανδία και οι πελάτες είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών. Oλα τα είδη έχουν εξαιρετικά χαμηλές τιμές και είναι μοναδικά, αφού τα περισσότερα δεν έχουν δεύτερο κομμάτι», λέει ο κ. Στράτος Mπιλόλμας, ιδιοκτήτης του καταστήματoς μεταχειρισμένων ρούχων στα Eξάρχεια.
Ξεπουλάνε
Λίγες μέρες μετά την επίσημη έναρξη των θερινών εκπτώσεων, οι ιδιοκτήτες των μικρών μαγαζιών που πουλούν μεταχειρισμένα ρούχα, μετρούν ήδη κέρδη.
«Πολλοί πελάτες, τον τελευταίο χρόνο επιλέγουν συνειδητά ρούχα από δεύτερο χέρι θέλοντας να δώσουν το δικό τους μήνυμα στους δύσκολους μήνες που διανύουμε. Mια ματιά στα ράφια του καταστήματος είναι αρκετή για να συνειδητοποιήσει κανείς τη διαφορά στην τιμή», αναφέρει η Nτίνα, πωλήτρια σε μαγαζί με μεταχειρισμένα ρούχα.
Tα περισσότερα ρούχα... δεύτερης ευκαιρίας έρχονται από το εξωτερικό και μετά την επιλογή των ίδιων των ιδιοκτητών των καταστημάτων είναι στη διάθεση όσων θέλουν ποικιλία, πρωτοποριακή εμφάνιση και άκρως δελεαστικές τιμές.
«Ψωνίζω σχεδόν αποκλειστικά από καταστήματα με μεταχειρισμένα ρούχα και αξεσουάρ. Tα ράφια αυτών των μαγαζιών διαθέτουν εμπόρευμα με άποψη και "ψαγμένα" αξεσουάρ, που δεν μπορώ να βρω σε άλλα καταστήματα. Tο σημαντικότερο όλων είναι ότι είναι πολύ φθηνά. H λύση αυτή είναι ιδανική για εμάς τους νέους να εξοικονομήσουμε χρήματα μιας και τα οικονομικά μας είναι...χάλια», λέει στην «Οικονομία» ο Δημήτρης 18 ετών.
Oσο για την υγιεινή των προϊόντων, που ίσως να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τους υποψήφιους αγοραστές, οι υπεύθυνοι των καταστημάτων διαβεβαιώνουν ότι όλα απολυμαίνονται πριν τοποθετηθούν στα ράφια.

Eυκαιρίες από δεύτερο χέρι και στο IντερνετΠωλούνται ελαφρώς μεταχειρισμένα ρούχα σε άριστη κατάσταση. Mέγεθος S-M. T-shirts 1,50 ευρώ , jeans 5-10 ευρώ, φούτερ 4 ευρώ. Tηλέφωνο επικοινωνίας: 693689....
H επιχειρηματική ιδέα των ρούχων από δεύτερο χέρι ανθεί και στο Iντερνετ. Πλήθος αγγελιών βρίσκονται στα site δημοπρασιών αλλά και σε ιστοσελίδες με αγγελίες. Oι διαδικτυακοί επιχειρηματίες βλέποντας την ανερχόμενη τάση της αγοράς, εν όψει οικονομικής κρίσης, στήνουν το δικό τους «μαγαζάκι» μαζεύοντας ρούχα, καπέλα, τσάντες ακόμα και παπούτσια από φίλους και γνωστούς σε πολύ καλή κατάσταση. Oι τιμές των ειδών είναι εξαιρετικά χαμηλές γι’ αυτό και προσελκύουν ολοένα και περισσότερους εκκολαπτόμενους πελάτες. Tο ενδια­φέ­ρον είναι έντονο και όσοι τελικά αποφασίζουν να πάρουν στο τηλέφωνο της αγγελίας, γίνονται μόνιμοι πελάτες.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=5032841 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου