Με εξαιρετικό ενδιαφέρον,,,

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Αγώνας ανθρωπιάς για να χειρουργηθεί τετραπληγικός

Δεκατέσσερα χρόνια πριν, καθηλώθηκε σ' ένα αναπηρικό καροτσάκι. Ο Χρήστος Χονδροματίδης όμως δεν το έβαλε κάτω και προσπαθεί να διατηρήσει την επαφή του με τον κόσμο, μέσω του Διαδικτύου.

Οι 23 μαθητές του τμήματος Γ4 του 3ου γυμνασίου Νέας Ιωνίας Βόλου που έχουν μαζέψει 2.200 ευρώ για τον τετραπληγικό Χρήστο.
Δεκατέσσερα χρόνια πριν, καθηλώθηκε σ' ένα αναπηρικό καροτσάκι. Μόλις 19 ετών τότε, ο Χρήστος Χονδροματίδης είδε τη ζωή του να αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Το τροχαίο ατύχημα στάθηκε μοιραίο, αφού παρέλυσαν τα άνω και κάτω άκρα του και από τότε ζει με τετραπληγία.
Ο Χρήστος όμως δεν το έβαλε κάτω και προσπαθεί να διατηρήσει την επαφή του με τον κόσμο, μέσω του Διαδικτύου.
Ο Διονύσης Λεϊμονής, φιλόλογος από τον Βόλο, που γνώρισε τον Χρήστο μέσω της ιστοσελίδας του (www.chrisxx.com ), αποφάσισε να «συστρατεύσει» τους μαθητές του σ' έναν αγώνα ανθρωπιάς.
Οι μαθητές του Γ4 του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας Βόλου και ο κ. Λεϊμονής, μέσα από το πρόγραμμα Αγωγή Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν έως τώρα 2.200 ευρώ. Σκοπός τους είναι να συνεισφέρουν οικονομικά στην ιδιαίτερα δύσκολη επέμβαση στην οποία θα επιβληθεί ο Χρήστος μέσα στους επόμενους 2 μήνες.
Θα εισαχθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», για να του εμφυτέψουν στον εγκέφαλο μηχανισμό αποτελούμενο από ηλεκτρόδια, προκειμένου να απαλλαγεί από τους δυνατούς πόνους που τον βασανίζουν.
Ο Χρήστος, σήμερα 32 χρονών, αντιμετώπισε την κίνηση των μαθητών του Βόλου με ιδιαίτερη συγκίνηση.
«Αν είχα κάνει σπονδυλοδεσία όταν έπρεπε τώρα θα περπατούσα. Από λάθος των γιατρών πονάω, διότι πίστευαν ότι έχει αποκοπεί ο νωτιαίος μυελός και δεν έκανα την εγχείρηση», λέει ο ίδιος.
Ο 32χρονος κατάφερε να σπουδάσει τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και επιθυμία του είναι να ασχοληθεί με την κατασκευή ιστοσελίδων επαγγελματικά.
«Γνωρίσαμε τον Χρήστο τυχαία μέσα από το Διαδίκτυο. Τα παιδιά έχουν μαζέψει έως τώρα 2.200 ευρώ και συνεχίζουν την προσπάθεια. Εχουν ανταποκριθεί σ' αυτήν την κίνησή μας άλλα 10 γυμνάσια και λύκεια από τον Βόλο, ενώ ακόμα και οι γείτονες των μαθητών προσπαθούν να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους.
Στην αρχή τα παιδιά δεν ήξεραν πώς να φερθούν σ' έναν άνθρωπο με τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Κατόπιν όμως, και με τη σημαντική βοήθεια του γυμνασιάρχη του σχολείου, Χρήστου Παϊπάη, άρχισαν να μιλούν μαζί του από το Ιντερνετ και ανέπτυξαν μια σχέση φιλική. Αυτή τη στιγμή, ολόκληρη η μαθητική κοινότητα του Βόλου θέλει να βοηθήσει τον Χρήστο να έχει ένα καλύτερο μέλλον», λέει ο κ. Λεϊμονής.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=3072773 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου