Με εξαιρετικό ενδιαφέρον,,,

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Μετά 10 χρόνια το νέο κτίριο είναι ακόμη στα... μπετά

«Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν». Σε σύγχρονο γεφύρι της Αρτας έχει εξελιχθεί η κατασκευή του κτιρίου του 18ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας.

Γιαπί παραμένουν οι νέες εγκαταστάσεις του σχολείου, αφού τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Από το παλιό κτίριο που έχει κριθεί ακατάλληλο στέκουν μόνο οι... κολώνες, αφού η επισκευή, επίσης, έχει «κολλήσει».
Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 18ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας φιλοξενούνται εδώ και μια δεκαετία στο 3ο Δημοτικό και τα 370 παιδιά των δύο δημοτικών προσπαθούν να χωρέσουν σε κτιριακή υποδομή προορισμένη για 200-250 μαθητές. Οσον αφορά τις... συνθήκες υγιεινής, οι 370 μαθητές εξυπηρετούνται με μόλις δέκα τουαλέτες, ενώ οι σαράντα περίπου δάσκαλοι «βολεύονται» μόνο με δύο.
Οι δημοτικές αρχές διαδέχονται η μία την άλλη, η κατάσταση όμως παραμένει στάσιμη και οι υποσχέσεις των υπευθύνων είναι ακόμα «στα... .μπετά». Σύμφωνα με τους γονείς των μαθητών, η υπόθεση για την ολοκλήρωση του έργου έχει μετατραπεί σε μπαλάκι ανάμεσα στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και στον Δήμο Γλυφάδας, με αποτέλεσμα όλες οι προσπάθειες να σκοντάφτουν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Καθυστερήσεις
«Το 2001 υπεγράφη σύμβαση του ΟΣΚ με τον Δήμο Γλυφάδας για να χτιστεί η νέα πτέρυγα. Οι διαδικασίες όμως αργούν τόσο πολύ, ώστε μόλις πέρυσι έγινε ανάθεση σε εργολάβο», λέει ο κ. Γιώργος Κολώνης, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Γλυφάδας. «Οσο χρονοβόρες κι αν είναι οι διαδικασίες δεν δικαιολογείται τέτοια καθυστέρηση. Απαιτούμε, όλη η σχολική κοινότητα, να αναλάβει ο Ο.Σ.Κ. εξολοκλήρου το έργο και με τους μηχανισμούς που διαθέτει να δώσει τέλος σ' αυτή την απαράδεκτη κατάσταση».
Ο Σύλλογος Γονέων των δημοτικών σχολείων, μαζί με τον Σύλλογο Γονέων Γλυφάδας αλλά και του Παπαδάκειου Νηπιαγωγείου, του οποίου οι μαθητές θα φοιτήσουν αργότερα σε ένα από τα δύο δημοτικά, αποφάσισαν να ενώσουν τις φωνές τους και να διεκδικήσουν την άμεση κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου του 18ου Δημοτικού Σχολείου.
«Θέλουμε ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας. Αυτήν τη στιγμή τα παιδιά περνούν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας μέσα σε ακατάλληλους μικρούς χώρους», εξηγεί η κ. Πόπη Λαγουδάκη- Παχάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 18ου Δημοτικού Σχολείου. «Για να χωρέσουν όλοι αυτοί οι μαθητές, έχουν κλειστεί εσωτερικοί χώροι, έχουν στηθεί πρόχειρες αίθουσες, ενώ τον χειμώνα που οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες, τα παιδιά αναγκάζονται στο διάλειμμα να βρίσκονται στριμωγμένα σε μικρούς χώρους».
«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Προσπαθούμε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και την προηγούμενη Δευτέρα συναντηθήκαμε με τους υπεύθυνους του Ο.Σ.Κ. στο δημαρχείο, με σκοπό να δοθεί οριστική λύση», μας λέει ο κ. Σπύρος Δούκας, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου. «Περιμένουμε την απάντησή τους τις επόμενες ημέρες και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Ο.Σ.Κ. τελικά θα αναλάβει την ολοκλήρωση του κτιρίου».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=2616822 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου