Με εξαιρετικό ενδιαφέρον,,,

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η μπουτίκ... διανυκτερεύει

Με ωράριο 6 μ.μ. με 3 το πρωί έχει γίνει η απαραίτητη... στάση για ψώνια πριν από τη νυχτερινή έξοδο, την ίδια ώρα που τα άλλα μαγαζιά του κέντρου στενάζουν από την κρίση...

Νεαρές γυναίκες σταματάνε για να ψωνίσουν κάποιο δώρο ή φόρεμα για τις ίδιες λίγο πριν από τη νυχτερινή τους έξοδο στου Ψυρρή.  
Η αναδουλειά γεννά... πρωτότυπες ιδέες. Μια σχεδιάστρια ρούχων αποδεικνύει ότι διαθέτει και επιχειρηματική φαντασία, καθώς βρήκε μια έξυπνη λύση για να προσελκύσει σταθερή πελατεία.
Την ώρα που η πλειονότητα των μαγαζιών του κέντρου της Αθήνας στενάζουν από την οικονομική κρίση, η μπουτίκ ρούχων της Μαρίας Σιαφάκα, αυξάνει συνεχώς τις πελάτισσές της. Τα κατάφερε, γιατί πολύ απλά... διανυκτερεύει.
Το κατάστημα ρούχων, λειτουργεί από Τετάρτη μέχρι και Κυριακή, από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 3 το πρωί. Με το πρωτοποριακό ωράριο τείνει να καθιερωθεί ως απαραίτητη... στάση πριν από τη νυχτερινή έξοδο στην περιοχή του Ψυρρή. Νεαρές γυναίκες, σταματάνε στο κατάστημα, αγοράζουν το ρούχο που θέλουν και βεβαίως, μπορούν να το φορέσουν επί τόπου.
Τα ρούχα που φορούν προτού επισκεφθούν την μπουτίκ, μπορούν να τα αφήσουν στο μαγαζί και να επιστρέψουν για να τα πάρουν, είτε μετά τη διασκέδαση είτε την... επόμενη μέρα.
«Το μαγαζί μας έχει αποδειχθεί πολύ χρήσιμο για τους πολυάσχολους. Από εδώ μπορεί να αγοράσει κανείς δώρα, κυριολεκτικά, της τελευταίας στιγμής. Εχει τύχει να έρθουν εδώ κοπέλες στις 12 τα μεσάνυχτα και να αγοράσουν δώρα για φίλη τους που είχε γενέθλια και τα γιόρταζε σε μαγαζί της περιοχής», λέει η Πέρσα, πωλήτρια του καταστήματος. Η Πέρσα αμείβεται με βάση ό,τι προβλέπει ο νόμος για τη νυχτερινή εργασία.

Η πρωτότυπη μπουτίκ της κ. Σιαφάκα, που διανυκτερεύει.  
Προσιτές τιμές Η πρωτοποριακή αυτή μπουτίκ διαθέτει μεγάλη ποικιλία ενδυμάτων και κοσμημάτων, ενώ οι τιμές είναι πολύ προσιτές και κυμαίνονται από 15 έως 70 ευρώ.
 «Η ελληνική βιοτεχνία δυστυχώς δεν έχει δουλειά για τους σχεδιαστές, ειδικά σήμερα. Ετσι, λοιπόν, αποφάσισα να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση», λέει η κ. Μαρία Σιαφάκα, ιδιοκτήτρια του καταστήματος. «Σχεδιάζω μόνη μου τα ρούχα που πουλάω, αλλά συνεργάζομαι και με κάποιους επιχειρηματίες σε Κύπρο και Ιταλία. Βέβαια η κίνηση αυτή την περίοδο είναι αρκετά πεσμένη λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά προσπαθώ να πουλάω σε όσο το δυνατόν πιο συμφέρουσες τιμές».


Ο ΣΤΟΧΟΣ
«Αλυσίδα» σε πόλεις και νησιά
Η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού και σχεδιάστρια ρούχων, κ. Μαρία Σιαφάκα, βρίσκεται στον χώρο της βιοτεχνίας ενδυμάτων πάνω από 10 χρόνια, αφού προτού ασχοληθεί με τη δική της επιχείρηση, εργαζόταν ως σχεδιάστρια σε εταιρείες. Παίρνοντας την επιχορήγηση από τα προγράμματα για την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, σκέφτεται τώρα να ανοίξει και άλλα... διανυκτερεύοντα καταστήματα σε πόλεις και νησιά.
Η κ. Σιαφάκα δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα από τον Εμπορικό Σύλλογο για το νυχτερινό ωράριο, καθώς η περιοχή του Ψυρρή θεωρείται τουριστική. «Σκοπεύω να ανοίξω μεταμεσονύκτιες μπουτίκ στη Μύκονο, αλλά και σε φοιτητουπόλεις. Είναι μία καινούργια πρόταση στον χώρο των τουριστικών μαγαζιών, που ίσως φανεί σωτήρια για πολλούς επιχειρηματίες», λέει η κ. Σιαφάκα.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=3072772 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου