Με εξαιρετικό ενδιαφέρον,,,

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Φρένο από το υπουργείο στα σχολικά λεωφορεία

Οι μαθητές κάνουν αποχή από τα μαθήματα μέχρι να λυθεί το πρόβλημα των μετακινήσεών τους.

Οι μαθητές κάνουν αποχή από τα μαθήματα μέχρι να λυθεί το πρόβλημα των μετακινήσεών τους.
Μια μικρή Οδύσσεια βιώνουν καθημερινά οι μαθητές του αθλητικού γυμνασίου Παιανίας, όπως συμβαίνει άλλωστε και με άλλα αθλητικά, και όχι μόνο, σχολεία του λεκανοπεδίου και της περιφέρειας.
Το Υπ. Παιδείας... βρήκε τον τρόπο να περικόψει δημόσιες δαπάνες αφήνοντας απλήρωτη την ανάδοχο εταιρεία που μεταφέρει τα παιδιά από και προς το σχολείο τους. Τα δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται και οι μαθητές από δήμους της Αν. Αττικής κάνουν αποχή από τα μαθήματά τους, διεκδικώντας την διευθέτηση του ζητήματος.
Το πρόβλημα ξεκίνησε πέρυσι, όταν τα δρομολόγια σταμάτησαν, χωρίς προειδοποίηση, για μία εβδομάδα. Το σύστημα «σταμάτα-ξεκίνα» όμως συνεχίστηκε και φέτος, παρά την προφορική δέσμευση των υπευθύνων του υπουργείου Παιδείας ότι θα διεξαχθεί ομαλά η μεταφορά των μαθητών.
«Πριν από τα Χριστούγεννα σταμάτησαν να εκτελούνται τα δρομολόγια για 10 ημέρες. Μέσω της διεύθυνσης του σχολείου μάθαμε ότι η εταιρεία που έχει αναλάβει τη μεταφορά των παιδιών μας αρνείται να στείλει τα λεωφορεία της αφού δεν είχε πληρωθεί», εξηγεί η κ. Μαριέλενα Τζανή, μητέρα μαθητή.
Υστερα από κινητοποίηση των γονέων, τα δρομολόγια ξανάρχισαν από τον Ιανουάριο και κόπηκαν πάλι από τις 2 Φεβρουαρίου για μία εβδομάδα. Η επαναλειτουργία των δρομολογίων διήρκεσε μόνο 2 ημέρες κι έτσι από την προηγούμενη Τετάρτη δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο για τους μαθητές του αθλητικού σχολείου.
Εξαλλοι οι γονείς προσπάθησαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και ζήτησαν να μιλήσουν με τους αρμόδιους του υπ. Παιδείας. Η υπόθεση μετατράπηκε σε μπαλάκι μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Αθλητισμού.
Η μοναδική προφορική απάντηση την οποία απέσπασαν από το ΥΠΕΠΘ είναι ότι θα έπρεπε να έχει συσταθεί ένα νομικό τμήμα. Το νομικό αυτό τμήμα δεν υπάρχει, αλλά παρόλα αυτά ο αρμόδιος διαβεβαίωσε προφορικά, για άλλη μια φορά, ότι είναι θέμα... ωρών να διευθετηθεί το ζήτημα.
«Αναγκαζόμαστε να παίρνουμε 2 και 3 φορές την ημέρα άδεια από τη δουλειά μας για να μεταφέρουμε τα παιδιά από το σχολείο στην προπόνηση και από την προπόνηση στο σπίτι», λέει αγανακτισμένη η κ. Χριστίνα Αντωνίου, μητέρα μαθητή.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=2448821 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου