Με εξαιρετικό ενδιαφέρον,,,

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

«Παραγγέλνεις», «Πληρώνεις», «Ορκίζεσαι»..

«Εμείς βοηθάμε τον φοιτητή να ολοκληρώσει την εργασία του, δεν του τη γράφουμε», λέει ο κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος, ιδιοκτήτης επώνυμης εταιρείας που ειδικεύεται στην βοήθεια φοιτητών κατά την εξεταστική περίοδο.

Παραγγέλνεις», «Πληρώνεις», «Ορκίζεσαι»... Αυτή είναι πλέον η συνήθης διαδικασία για πολλούς φοιτητές, που θέλουν να αποκτήσουν μια εργασία, που θα τους εξασφαλίσει από έναν καλό βαθμό σε κάποιο δύσκολο μάθημα μέχρι και... πτυχίο.
Στέλνοντας ένα email στην αναγραφόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση της αγγελίας με το θέμα, τη βιβλιογραφία, το μέγεθος, την επιθυμητή ημερομηνία παράδοσης και τον αριθμό των εικόνων και των άρθρων που χρειάζονται, ο φοιτητής έχει στα χέρια του το κατά τα άλλα... δικό του πόνημα. Η... ταρίφα ξεκινά από 100 ευρώ και ξεπερνά τα 1.500 ευρώ, ενώ σε περιπτώσεις διδακτορικών διατριβών η τιμή μπορεί να εκτοξευθεί στα 4.000 και 5.000 ευρώ. Η πληρωμή γίνεται μέσω Ιντερνετ ή με κατάθεση των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό.
Η αγγελία. 
«Ομάδα επιστημόνων και καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης αναλαμβάνουν υπεύθυνα τη συγγραφή για πτυχιακές εργασίες - διπλωματικές εργασίες - επίβλεψη πτυχιακών εργασιών - μεταπτυχιακές εργασίες, φοιτητικές εργασίες πανεπιστήμιων - διπλωματικές εργασίες. Για οποιαδήποτε επικοινωνία, καλέστε στο κινητό τηλέφωνο 6976...... , κ. Γιάννης ή αποστείλετε email στο...»
Πήραμε τηλέφωνο και ζητήσαμε τη συγγραφή μιας φιλολογικής πτυχιακής εργασίας περίπου 22.000 λέξεων, δηλαδή 70 με 80 σελίδες. Το κόστος ανά σελίδα μάς δηλώθηκε ότι είναι 13 ευρώ, ξεχωριστά τα τυχόν άρθρα που θα πλαισιώνουν την εργασία. Το σύνολο δηλαδή για μια πτυχιακή εργασία 70-80 σελίδων με ελληνική μόνο βιβλιογραφία αρχίζει από 1.000 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 2.500 ευρώ, αν ζητούσαμε και μετάφραση από ξένες πηγές.
Η επιχείρηση... «πτυχίο με ένα κλικ» δεν επηρεάζεται από την οικονομική κρίση και οι υπεύθυνοι κάνουν χρυσές δουλειές. Μέχρι τα τέλη Μαϊου τα περισσότερα «κέντρα εκπόνησης εργασιών» είναι... ρεζερβέ, αφού κάθε μήνα οι ενδιαφερόμενοι ξεπερνούν τους δεκαπέντε, ενώ μόνο για την εξεταστική του Φεβρουαρίου οι ενδιαφερόμενοι στη συγκεκριμένη εταιρεία εργασιών μέσω Ιντερνετ ξεπέρασαν τους τριάντα.
Στα φοιτητικά φόρουμ σε συζητήσεις παιδιών που έχουν καταφύγει στην εκπόνηση εργασίας μέσω Ιντερνετ καταγγέλλουν εταιρείες-φαντάσματα, οι οποίες ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στο ελληνικό Ιντερνετ και μόλις πάρουν προκαταβολή του ποσού ή και ολόκληρο το ποσό, εξαφανίζονται. Σε άλλες περιπτώσεις, η εργασία έχει κριθεί... πρόχειρη από τους καθηγητές, με αποτέλεσμα φοιτητές να έχουν «κοπεί» στο μάθημα, παρόλο που οι υπεύθυνοι των ιντερνετικών εταιρειών εγγυήθηκαν 100% επιτυχία.
Ο κ. Παν. Νικολόπουλος, ιδιοκτήτης της εταιρείας Webstudent, που ειδικεύεται στον τομέα της βοήθειας των φοιτητών στην εξεταστική τους περίοδο και αναλαμβάνει την εκπόνηση εργασιών μας λέει: «Οι αγγελίες λειτουργούν διαφορετικά από ένα οργανωμένο κέντρο. Πολλοί βρίσκουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τους φοιτητές με διαδικασίες άγνωστες σε εμάς. Οι τιμές είναι εξωφρενικές. Το κόστος για μία σελίδα στα ελληνικά δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 4 με 5 ευρώ».

Ο ρόλος των επώνυμων εταιρειών βοήθειας φοιτητών
Στις επώνυμες εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν εγκαταστάσεις, βιβλιοθήκες και γραφεία, η διαδικασία που ακολουθείται φαίνεται να είναι διαφορετική. «Στόχος μας είναι να συζητούμε με τον πελάτη μας τι ακριβώς χρειάζεται και να τον βοηθήσουμε ώστε να διευκολυνθεί στη δουλειά του. Δεν αναλαμβάνουμε μια εργασία στα τυφλά, χωρίς τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου», τονίζει ο κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος. «Στον χώρο μας κάνουμε μαθήματα σε τμήματα των πέντε ατόμων, με γνώμονα τις ελλείψεις και τις ανάγκες του καθενός. Για τη συγγραφή μιας εργασίας τηρούμε την ίδια διαδικασία. Κάνουμε συμβουλευτικά μαθήματα των δώδεκα ωρών με 15-20 ευρώ την ώρα, και στη συνέχεια ολοκληρώνουμε την εργασία του ενδιαφερομένου με τη συμμετοχή του. Δεν του γράφουμε την εργασία, αλλά τον βοηθάμε να την ολοκληρώσει».
100 ΕΥΡΩ είναι η τιμή... εκκίνησης μιας απλής εργασίας και μπορεί να φτάσει στα 5.000 ευρώ για την περίπτωση διδακτορικής διακριβής
100%ΕΠΙΤΥΧΙΑ υπόσχονται εκείνοι που αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας φοιτητικές υποχρεώσεις για λογαριασμό τρίτων.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=2540826 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου